Yogaläger med Dirce Corradini Stridh 4-6 augusti 2017

Iyengaryoga med Dirce Corradini StridhdirceyogaVälkommen till en introduktionshelg i Iyengaryoga med Dirce Corradini Stridh.

Nivån passar bra såväl för nybörjare i yoga, som för den som har erfarenhet från annan yogaform.

Dirce Corradini Stridh har tränat yoga ända sedan 1989. Hon är certifierad Iyengaryogalärare och undervisar på Göteborgs Yoga Centrum sedan 2010. Dirce är en passionerad, ambitiös, noggrann och varm lärare som är mycket mån om att hjälpa sina elever att komma framåt utifrån sina egna förutsättningar. Dirce upplever själv yogan som en stor tillgång i vardagen och som ett verktyg som hjälper till att utveckla kropp och sinne.

Program:

Fredag 4 augusti

17:00 Ankomst

18:00-19:30 Yoga

20:00 Middag

Efter det kanske ett kvällsdopp?

yogagrupp
Dirce Corradini Stridh hjälper varje elev att komma framåt utifrån sina egna förutsättningar.

Lördag 5 augusti

8:30 Frukost

10:00 – 12:00 Yoga

12:30 Lunch

16:00-17:30 Yoga

18:30 Middag

Söndag 6 augusti

8:30 Frukost

10:00 – 12:00 Yoga

12:30 Lunch

Därefter avslutning

Boende: Delat boende i 2-, 3-, eller 4- bäddsrum.

Pris: 2800 kr (inkl yoga samt kost och logi samt slutstädning, obs ej lakan och handduk). Obs, ta med egen yogamatta.

Lokal: Vid vackert och passande väder håller vi till på en utomhusdansbana. Ta med mjuka och värmande kläder. Är det blåsigt och regnigt och kallt är vi inomhus.

Bad: Det är nära till havet så ta gärna med badkläder. Vi har också tre kajaker som går att hyra.

Anmälan: helle@tunnebacken.se eller 0709495252

Iyengar Yoga

Yogaformen har fått sitt namn efter BKS Iyengar, en av världens främsta yogamästare. BKS Iyengar var först med att systematiskt använda olika hjälpmedel, till exempel klossar, stolar, bälten och rep. Tack vare hjälpmedlen kan även personer med fysiska begränsningar utföra yogaställningarna på bästa sätt. Hjälpmedlen gör det också möjligt att stanna längre i positionerna, vilket ger uthållighet och ökar koncentrationsförmågan.

BKS Iyengar menar att för att nå vårt inre måste vi börja utifrån och arbeta oss inåt, gå från det stora till det subtila. För att kunna stilla medvetandet måste vi först stilla kroppen. Därför läggs mycket fokus på att utföra yogaställningarna på ett anatomiskt och fysiologiskt hälsosamt sätt.

Iyengar Yoga kännetecknas av att stor vikt ligger på hur asana utförs. Läraren ger noggranna instruktioner för hur alla delar av kroppen ska placeras i de olika övningarna. BKS Iyengar menar att det är i koncentrationen som meditationen så småningom infinner sig. ”Meditation in action” kallar han detta.

Iyengar Yogalärare har goda kunskaper i anatomi och fysiologi, och har tränats i att se behoven och förutsättningarna hos varje elev. Under en lektion hjälper läraren eleverna att hitta sitt sätt att utföra övningarna, så att alla kan dra fördelar av yogans hälsoeffekter.

Källa: Iyengaryogaföreningen i Sverige

Följ oss:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *